Skip to main content

Årets seriespel är till ända och våra rödsvarta herrar parkerade till sist på en tredjeplats i Division 6 Vara. Grabbarna tog 12 segrar, kryssade 2 gånger och åkte på 4 förluster under seriespelets 18 matcher. Detta mynnade således ut i 38 inspelade poäng och som sagt en tredjeplats i tabellen, vilket får anses vara helt klart godkänt!

Tabellplaceringen innebär nu att säsongen förlängs, detta då man kvalificerat sig för det så kallade ”Förkvalet”, dit samtliga andra- och tredjeplacerade lag i förbundets alla Division 6 serier tagit sig.

Lagen som kom tvåa i sin serie får möta en trea från en annan serie, och det andraplacerade laget har hemmaplansfördel. Matchen i sig är en ”vinna-eller-försvinna-match” där segraren tar sig till det ordinarie kvalspelet för spel om platser i Division 5 2025. Förloraren i denna match har däremot spelat färdigt för i år.

Lottning har hållits och för våra rödsvarta krigare är det Källby IF som väntar i ”Förkvalet”. Matchen kommer att spelas nu på söndag den 6/10, avspark sker 15:00Eolsborg i Källby. Se nu till att ta Er dit och heja fram våra grabbar till seger i denna match, det kommer att bli en mycket tuff och svår drabbning så allt stöd behövs sannerligen!

Edsvära/Norra Vånga FF vill också passa på att gratulera Elmer/Fåglum FK till seriesegern, samt önska andraplacerade Mellby IK lycka till i deras kvalspel!

Leave a Reply